Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 24 de febrer del 2012

El barber de sevilla

Hola a tothom,

Sens dubte''el barber de sevilla''  una de les grans òperes de la història juntament amb la bohème,la traviata i altres, han marcat un abans i un després en el món de l’òpera. El barber de sevilla ,feta de la mà de Gioacchino Rossini (nascut com Gioavacchino Antonio Rossini a Pesaro, Itàlia, el 29 de febrer de 1792  mort a París, França, el 13 de novembre de 1868),és una comedia i es va estrenar el 20 de de febrer a Argentina.Considerada la òpera bufa entre les bufes ,és a dir, la més cómica d’entre les cómiques.Inspirada en la obra de Pierre-Augustin de Beaumarchais “Le Barbier de Séville”.L’obra estè dividida en dos actes i dura gairebé 3 hores,exactament 2 hores i 45 minuts.

Personatges:

Fígaro(baríton)
El comte Almaviva(tenor)
Rosina(mezzosoprano)
Don Bartolo(bajo)
Fiorello(bajo)
Don Basilio(bajo)
Berta(mezzosoprano)



Sinopsis:

Fígaro és el barber més prestigiós de sevilla i sempre està ajudant a la gent amb els seus problemes.El comte Almaviva,un vell amic seu,el visita per demanar-li ajuda.El problema és que es casaran Rosina amb Bartolo,i com que al comte Almaviva li agrada Rosina,entre els dos fan tot el possible per impedir el casament. Però això no és tant fàcil com es pensaven i les coses sels hi compliquen.
Aquí os deixo algunes de les parts més importants i sifnificatives de la obra.


Com la famosa ària de Fígaro.



O la també increïble aria de Don Bartolo ``la calumnia´´


Altres versions:


No ha sigut fàcil,però aquí us deixo una divertida versió de el barber de sevilla protagonitzada per el conill més famós de la tele,en Bugs Bunny.Espero que us agradi.

Conclusió:
En resum trobo que és una gran òpera, que val la pena veure ja que és molt divertida i entretinguda ,prova d'això és que ara,després de casi 200 anys que s'estrenès,encara té molta fama i prestigi.

Gràcies per llegir el meu article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada